Confius 😭

Adakah ini darah implansi ? Sebab dah 2 kali turun darah macam ni. Takut juga. Ada sesiapa tahu ? Rasa sakit macam period tapi sakit dia sekejap2 je. Hmm kalau ikut apps saya dah 5 weeks 5 day preggy.

Confius 😭
19 Balas

Sy rasa cek kena pergi klinik untuk pastikan. Sbb kes sy hari tu pun keluar macam ni permulaan.. Lama lama dia dari brownish ni sampai keluar darah merah beku.. Mula mula doctor kata takda papa just implantasi tapi cek tempat lain kata lain pula, sampailah sy kena transfer pergi EPAU sebb pendarahan.. And 1 sebulan lebih sy alami benda ni.. Sakit perut yang sakit sangat sangat kalah sangat rasa sakit macam sengugut.. Sekejap dia ada sekejap dia hilang.. Tapi bila ada lamaa sangat sakit.. And last last bukan rezeki sy lagi. :') Sy sarankan cek pergi klinik dulu untuk pastikan. Sbb doctor sy ada pesan, setiap kandungan tak boleh ada pendarahan.. Bila ada terus cek. And cik bawalah banyak rehat ye. Jangan buat kerja kerja langsak, kalau boleh bed rest je. And satu lagi.. Jangan bersama suami dulu ye.. Assalamualaikum, semoga kandungan cik takpapa and kuat and sihat. Ameen..

4y ago

Semoga Allah beri kekuatan kepada akk ye, insyaAllah ada hikmah semua ni.. Sy waktu bulan puasa hari tu gugur. Ni alhamdulillah tengah ttc. Harap harap kali ni, menjadi and semoga kandungan sihat sihat.. Ameen..

Check UPT, kalau pregnant better pergi klinik cepat2.. kalau xpregnant better p scan jugk.. sy dlu ada cyst mcm tu.. tp dh operate buang.. masa pregnant minggu ke-5 mcm tu saya bleeding.. pastu dia bg sy ubat kuat rahim.. Alhamdulillah scan baby ada heartbeat.. doktor ckp normal kalau darah coklat mcm tu, yang x normal kalau merah pekat.. lepstu doktor suruh bedrest je.. masa nii nak kena jaga betul2 smpai 12 minggu.. masa tu masak pn x, mmg bykkn rehat je.. semoga اَللّهُ lindung awk & bby..

if berterusan better g hospital sis untuk check.. sebab sy masa 6 weeks tu da keluar spotting brown macam ni.. macam sy keluar sampai 2 weeks.. Tapi, Allah lebih sygkan baby sy.. jumaat ni sy terpaksa cuci rahim coz 4 orang doc da sahkan heartbeat dia da xde bila scan minggu lepas.. banyakkan rehat and jangan buat kerja atau angkat benda berat sis..

if berterusan better g hospital sis untuk check. sebab sy masa 6 weeks tu da keluar spotting brown macam ni. macam sy keluar sampai 2 weeks. Tapi, Allah lebih sygkan baby sy. jumaat ni sy terpaksa cuci rahim coz 4 orang doc da sahkan heartbeat dia da takde bila scan minggu lepas. banyakkan rehat and jangan buat kerja atau angkat benda berat sis.

UPT memang dah positif ke? Klau Upt memang dah positif boleh buat pemeriksaan di klinik sakit puan,if UPT masih belum positif maybe masalah hormon. Selalu klau yg ada PCOS memang akan keluar discharge mcm tu. Klau 5 weeks pregnancy ia bukan lagi IB, IB hanya berlaku diawal proses penempelan embryo saja.. apa2 pun tanya pakar

Saya penah kena macam ni sis.. better g hospital check kalau masih berterusan.. saya sampai 2 weeks keluar brown spotting ni.. and lastly, baby sy da xde heartbeat kena g cuci jumaat ni.. sis kena banyak rehat and jangan buat kerja atau angkat benda berat..

Sye penah jdi cmni. Mula2 warna cmni. Pastu lme2 jdi warna hitam pekat tpi sikit2 je. Follow chekup sampai 13w msih x de baby tpi drah msih kluar dan kantung makin kecut. Last dia trun sendri. Dah 2org ank syurga. Rse fobia nk preg lgi

3y ago

Sy pernah mcmni.. Dh 7week kluar darah sikit2.. Pergi klinik swasta die bg duphaston.. Alhamdulillah skrg dh 21week

Byk kan bedrest.. jgn bt keje berat n jgn stress.. sy pun bleeding smpai 3 bulan . Masuk 2nd trimester baru betul2 stop bleeding. Kalau keluar freshblood kene p jumpa doctor cpt2.. 5w baru nmpk kantung.. bby x nmpk lagi..

Saya haritu pun ada keluar mcm ni tgk kat underwear. Period memang x dtg lagi bulan ni. Check upt yg eco naik 2 line tp 1 line kabur. X nk berharap sgt plus takut nak g klinik 😅

4y ago

Cuba try beli kt watson punya.. murah je.. yg rm6 pn ada more accurate than kedai eco😅

tu spotting sis..sy 2 kali kena..lepas tu ok dah..cume doktor n nurse mintak kte berhati², jgn lasak sgt n jgn buat keje berat²..rehat secukupnye.