PERANCANG KEHAMILAN IUCD

Hi, semua. Saya baru je sebulan pakai IUCD. 7/7 1st day pakai. Esoknya keluar darah dalam 5-6 hari. So saya kira itu period. Then saya dah bersih. Tiba2 24/7 saya macam ada keputihan campur darah. Berlaku dalam 4hari macam tu then bersih. Jadi sepatutnya 5/8 saya dah period ikut apps calendar la. Tapi dah 2 hari lewat. Adakah normal lepas pakai IUCD period tak teratur?

2 Balas

Hye sis… Saya pakai iucd dah setahun. Sebelum ni saya ambik depo dalam 2tahun jugak.tapi tak sesuai hormon problem so doktor suruh tukar pakai iucd. Macam saya awal2 pakai iucd tu period tak berapa betul sangat… doktor pon cakap ambik masa untuk hormon… lepas 3 4 bulan baru period back normal. Hormon pon dah stabil. Alhamdulillah hari ke 28 ja saya akan period. Kalau lari pon awal atau lewat sehari 2 macam tu jaa…

kak ipar sy pun jd cam tu. xtahu la ia normal ke tdk