Ibu hamil pelihara kucing.

Assalamualaikum hai ibu². Sy nk buat pertanyaan bahayakah klu sy sedang mengandung tp dlm masa yg sama memelihara kucing! Bahaya kah ibu hamil serumah dgn kucing? Ada tak ibu hamil di sini pelihara kucing & kandungan nya selamat hingga lahir? Sebb sy ada terbaca artikel katanya merbahaya 'sy musykil dlm dilema. Tolong bg jawapan please 😑. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #First_Baby

2 Balas

Saya pon ada sis bela kucing, dan kucing saya pon jenis duduk dalam rumah. Boleh nak bela rasanya, cuma pengurusan untuk buang najis kucing tu kena elakkan sbb tahik dia tu org ckp tak elok untuk ibu hamil uruskan. Bagi sapa2 yg boleh handlekan bahagian tu ye👍🏻 Itu yg saya dgar org ckp la

Boleh, cuma bg org lain uruskan najis kucing