Pernah x korang batuk waktu nk bersalin dan melarat smpai lps bersalin? Mcm mana dgn baby? Risau

Ada x yg kene batuk² wktu nk dkt bersalin? Lps bersalin pun masih ada batuk² lg.. Bkn apa risau sgt jangkit ke baby.. Nk cium baby sendiri tp tu la risau batuk x ok² lg.. Nk kene sentiasa pkai mask la gini klu tgh nyusu.. Lg 4hari serah diri ke hsptl ni batuk x reda²..

5 Balas

Saya memang batuk sebelum pregnant lagi lepastu lepas pregnant doc o&g bagi referal doc pakar paru paru and sahkan saya ada sakit COPD & bronchitis. Waktu bersalin tak boleh normal delivery sebab oxigen saya drop and nafas tak cukup so proceed emergency czer. Ni lepas bersalin pun still batuk 😭. Tapi doc cakap takda berjangkit dengan baby sebab saya mmg lama dah batuk and dah check paru paru baby pun Alhamdulillah semua okay. Better awak pergi check doctor untuk check betul betul batuk awak tu kenapa 🥰

Sy kena batuk masa pregnant 8 bulan sampai lah dh bersalin ni. Masa pregnant just amalkan air lemon suam je sebab tak boleh makan ubat batuk. Bila dah lepas bersalin ni makan ubat batuk yg ada ramuan lemon jugak. Alhamdulillah dah berkurang dah.. batuk time lepas masuk makanan je.

pernah.. anak ke2. smpai sakit tulang rusuk sy. boleh ambil supplement shiruto dpd BE International sis. utk kuatkan immune system

sis try makan DIFFENZ yang dutanya Dato' Aznil tu. InsyaAllah boleh kuatkn imun badan dan paru² 😊

Try mkn ubat batuk prospan. Ms sy pantang anak 1st baby sy batuk2 juga..tp sy bg susu je pastu dia ok

6mo ago

Makan madu dgn myak habatussauda