Pernah x korang batuk waktu nk bersalin dan melarat smpai lps bersalin? Mcm mana dgn baby? Risau

Ada x yg kene batuk² wktu nk dkt bersalin? Lps bersalin pun masih ada batuk² lg.. Bkn apa risau sgt jangkit ke baby.. Nk cium baby sendiri tp tu la risau batuk x ok² lg.. Nk kene sentiasa pkai mask la gini klu tgh nyusu.. Lg 4hari serah diri ke hsptl ni batuk x reda²..

5 Balas

Sy kena batuk masa pregnant 8 bulan sampai lah dh bersalin ni. Masa pregnant just amalkan air lemon suam je sebab tak boleh makan ubat batuk. Bila dah lepas bersalin ni makan ubat batuk yg ada ramuan lemon jugak. Alhamdulillah dah berkurang dah.. batuk time lepas masuk makanan je.