fibroid

Ada x momies2 yg ada mcm sy, ade fibroid?? sy bru 12week++ hri ni scan doc ckp ada fibroid 4cm.. Risau n takut plk?

fibroid
72 Balas

Ada fibroid yg terjadi disebab kan hormon mengandung tggi.. Tu yg buat dia aktif.. Pernah tnya doc dlu, mknn apa yg xboleh makan.. Dia kata, mknn bukan effect besar sgt buat fibroid tu besar.. Kdg kala hormon kita.. Tgk jugak kedudukan fibroid tu kt mana.. Bahaya kalau dia halang laluan rahim sbb ttup laluan nak branak.. Kalau de fibroid mesti akan follow up dgn pakar.apa2 rujuk doc sebab kita pregnant.. So kena selalu follow up dgn doc.

5y ago

Ok faham. Terima kasih sis kongsi dgn sy. Ada follow up next week.