fibroid

Ada x momies2 yg ada mcm sy, ade fibroid?? sy bru 12week++ hri ni scan doc ckp ada fibroid 4cm.. Risau n takut plk?

fibroid
72 Balas

Fibroid menyebabkan kguguran. Klu cyst ok lg. Cyst akan ikut mmbsr atau mengecut. Doa jer semoga fibroid tu kecut. Blh google petua2 kecutkan fibroid.

5y ago

Trma ksih sis..ats nsiht.amin..

Jangan risau, banyakkan doa. Sy pun fibroid dulu, kemungkinan untuk dia mengecut sendiri bila baby makin membesar tu ada. Jangan stress ya ibu?

Sy pun ada fibroid jgk,doc ckp x bhaya sbb dye kat ats,biasa nye fibroid akn mgecut dgn sndri.doa yg baik2 je sis in sha allah x de apa2 ?

6mo ago

mcm mna prkmbngn sis skrg

saya . tp bukan fibroid. tp endometriosis.. dlm 10cm . pregnant 10w now . doktor ckp risiko utk endo tu pecah ada ... buat masa skrg semua ok..

3y ago

hi sisnk tnye endometriosis tu mcm mne..ad gmba ke

Sya bru dpt tmjnji hsptl , untk scan fibroid or tk , dkt buah dada hrp2 susu jelaaa. Bkn bnda2 lain . Doakan sya 17hb 7 ni.

Sy pun ada fibriod jgk sis,dokter kata x bhaya n x kcau baby.skrng sy 22week smoga smua urusan kte di prmudhkan amin...

saya hari tu pun ada..u relax je..insyaAllah xde pa pe..I punya hilang by around 18weeks..now i'm 23weeks..

5y ago

thanks lily ....

saya pun sama sis..dr 2bln now 4bln...mash ada...slu follw up doc juga...jgn fkr sgt..smuaa akn ok...

5y ago

thanks...harap xde ape2

Fibroid boleh berubah saiz semasa hamil. Doa byk2 ya. https://my.theasianparent.com/fibroid-semasa-mengandung

5y ago

harap2 mengecil dan hilang.. thank you

Sy pon ada fibroid sis, 4x4 cm.. Skrg cuma pantang mkn dging dgn fast food jaa.. Pemakanan pon kene jga sis