Sedih

Ada x mcm sy...skarang dh 6 weeks dan sy prasan semakin m'ningkat mggu semakin kuat loya muntah..smalam ke hospital dan masok air 1 botol sbb muntah n t'cirit birit..mkn pon loyaa x mkn nanti jadi pedih ulu hati..bdn pn rs lemah2 sedih jugak bila tengok org lain xde alahan sgat plus sy tinggal sorang2 kt rmh..husband krja kt tmpt lain sy krja kt tmpt lain..family pulak jaoh dari tmpt sy b'tugas..mommy2 smua ada petua untuk atasi mslh ni..

2 Balas

Sis cuba try makan benda bersup. Saya dulu tak boleh nak makan, saya makan sup sayur je. Makan sikit tapi kerap. Sebab kesian dekat baby kalau tak makan langsung sis. Tak pun try makan biskut wholemeal

5y ago

Tak apa sis walaupun 3 4 suap. Janji ada makan. Nasi & makanan berat tu jangan paksa la. Pedih ulu hati tu memang kerap kena jugak dulu

Sis patut happy. Rasa mual dan loya tu menunjukkan paras pregnancy hormon yang tinggi. Menunjukkan kandungan sis kuat. Enjoy your pregnancy. Jgn stress. Saya gitu la masa awal mengandung. Sampai masuk air di hospital..

5y ago

Ehehee alhamdulillah sis..tp tulah kadang2 nak m'ngalir jugak air mata kalau dh x larat sgat..