5 weeks 3 days, Klinik swasta kata nampak kantung cek kat hosp gov kata xnmpak kantung?

Ada x mcm saya? Sblm bleeding ada pergi klinik swsta scan kandungan, doc kata ada nmpak kantung, janin xnmpak lg..lpstu sy kata saya ada bleeding dia kata normal. Lpstu bleeding smkin bnyak kluar trus ke hosp gov..dia scan atas xnmpk kntung , scan bwh (TV) pun xnmpk..yg ada nmpak dkt tube belah kiri ada something bulat mnempel kat situ, so dia suspect ectopic..tp naluri ni mngatakan x..doc kata kalau bnde tu mbesar tpksa guna kaedah cucuk ubat utk gugurkan ia sbb bnde tu msh kecil n msh pringkat awl. Next day, scan pakar plk kata bnde tu kcil 1.3mm dkt tube kiri, dia kta bkn ectopic sbb kalau ectopic dia dh smkin mbsar, dkt rahim plk blm nmpak kantung cuma nmpak rahim mnebal, mcm kandungan yg xmjdi..kalau xmjadi sy dh bleeding kluar darah ketul2..simptom ektopik skit perut mncucuk tu pun sy xda..doakan ada rahmat dan keajaiban utk kandungan saya ni supaya doc xcucuk ubat utk gugurkan bnde tu hrp bnde tu bkn ectopic , dan janin dlm kndungan blh mbesar dan nmpak msa scan nnti ..sy msh dlm pemantauan doc kne tahan wad utk ujian beta hcg bacaan darah plk 🤲🤲

2 Balas

Mcm sy masa awal sebelum tau pregnant tu sy sakit mencucuk kuat mcm senggugut. Pegi klinik cek UPT negatif. Esok tu pegi hospital cek UPT pun negatif, hari ketiga pegi emergency hospital lain pukul 5am, doc suspek appendicitis. Dah plan nak buat operation dah. Tp bila refer ke bahgian O&G, suspek fibroid pulak. Last2 bg discaj ptg tu pukul 5pm. 12jam dok emergency bodoh2 je. Haha.. hari keempat, sakit lg, mkn painkiller pun x jalan, mak sy bawak pegi hospital kpj. Buat test urine dgn darah. Tup2 dpt tau positif pregnant tapi doc risau ectopic sbb sy komplen sakit. Lepas 2 hari buat test darah lg nak tgk hCg. Alhamdulillah normal. Doc kata kandungan baru nak jadi. Proses pelekatan telur kat rahim tu yg jd sakit

Mcm kakak Ipar saya, hri tu dr kk ckp mcm tu jugak, tpi bile pergi hospital smua okay.