Ubat zincofer

Nak tanya , ibu2 yg makan zincofer ni mmg muntah n badan jd lesu rasa nak tidur + pening kepala ke ? #firstbaby #seriusnanya #1stimemom

2 Balas

ye..tu normal,elok mkn zincofer 2jam selepas mkn n mkn waktu mlm waktu nk tido..klau mkn pg mmg mcm2 rasa la ad..minum ngan air oren sunquick..awl kandungan dlu pon sama..longlai pg2 gara2 mkn zincofer..last2 nurse bgtau mkn waktu mlm sebelum tido tok elkakn ase sakit pale,loya2..

Saya tak boleh telan zincofer, 10 kli sekejap muntah2, bdan jdi lemah n tak bermaya, mkn pun tak selera, pastu saya tukar maltofer bru lh takde muntah2 dh