38weeks

Ada x bkal2 ibu yg buat detail scan kandungan 38w dlm ni?

4 Balas

detail scan tu utk tgk jari,jantung,hati dan dalaman organ beby, doc kk byk syorkan detail scan brbanding 5D scan klu nak gi swasta..biasa smpai trim 2 jek, klu dah 38weeks tu scan 4D-5D tgk muka baby jek, tapi tu pun mgkin pic xbrapa jelas sbb beby dah besar sgt.. brgantung pda rezki kot? hehe..

detail scan rasanya smpai trim ke 2 je..sebab bila baby dah besar masuk trim ketiga susah doktor nak tengok. kalau trim 2 tu baby masih ada ruang luas dlm rahim, jadi senang nampak bentuk baby dan organ dalaman dia.

ade.. tpi kalau nk scan tgk muka tu susah sikit la sbp bby dah bsar

detail scan biase 18-24 minggu je sis. klau dh 38 dh blh buat 4d,5d