detail scan

Biasanya detail scan nak buat ms kandungan berapa week ye ? Perlu x scan every month?

6 Balas

Detail scan buat 18-24weeks waktu paling sesuai utk detect kalau² baby ade ape² problem dalaman, boleh check klinik swasta, kk xbuat

5 bulan ke atas da boleh buat. Nnti time 7 bulan kene scan lagi untuk cek air ketuban plak. Xperlu rasanya scan tiap2 bulan

Kalau tak silap 18-22 week utk detail scan. Tak perlu scan every month unless ada benda yg concerning

detailed scan boleh buat masa 18w-24w..tp kita kna buat dekat klinik swasta lah..kk rasanya x buat

Xperly scan setiap minggu... Dktr yg akn bg tarikh scan ble...

Klinik akan bg date scan nty..