Detail Scan

Nak tanya selalu nya nk buat detail scan ni sesuai kandungan bpe week ye? Mommy² boleh share pngalaman yg pnh buat detail scan?

29 Balas

18w-28w. Call dlu klinik yg nk buat scan sbb tiap klinik lain2. Klinik sy buat ni boleh scan smpi 27w. Tp ada kwn sy pnh buat wktu 28w kt klinik lain. Tp klu baby dh bsr sgt nnt ssh nk scan. Nk kira jari2 dia ssh nk nmpk. Dlm 20-24w wktu yg sesuai (based apa yg sy baca).

21 hingga 24 week plg sesuai sy Tnya klinik pakar tempoh hari..sy buat time 21 week 6 day aritu..mmg sangat berpuas hati dpt tgk perkembangan baby secara teperinci dr bahagian otak hingga ke jari2 kaki..1 per 1 doc jelaskan.

Alhamdulillah baby okay... Jantina pon doktor dgn yakinnya ckp beger... Sbb tanya hospital kerajaan depa x pasti... 😇❤️

Antara 18 week sampai 24 week. Saya buat masa 24 week tak silap, semua nampak jelas, alhamdulillah baby pun sihat

Sy bt masa kandungan 21minggu..masa 6,7bulan pn bole buat, tp takot xnpk smua la sbb bby dh mmbsr..

sy br scan biasa masa minggu 22.bby lompat2 lg.😅doc advice minggu 26 dtg buat detail scan.

18-24w.... Time ni mmg full details scan dpt.. Klu atas 24w pun blh tp x full la dpt

3y ago

Ow ok..tq👍

seeloknya 18-24 weeks... jangan terkurang atau lebih nanti kurang tepat scan tu

sye ritu buat mase 20 mngu.. klinik yg mnta dtg waktu 20 mngu tu..

Saya buat masa tue 20week...alhamdullilah semua jelas