air gula

Ada tips x minum air gula...esk my 1st time ever ??, takut muntah...huhuhu

36 Balas

Alahai jgn mind set takut muntah...nnt mmg betul2 muntah la sis...sis relax jer...minum jer pelan2...jgn nak sekali teguk ker apa tp kalau larat silakan la...cm sy sikit2 la lama2 hbs dah...lps tu g la beli air mineral jer g minum...no hal la...tekak pun tak loya sgt apa suma...sy puasa pon pnya la awl bila doc kata sblm pkl 7 sy stop mkn gara2 dinner awl sgt x lpr ker...doc yg risau..sbb plg lwt pkl 9 cmtu blh lg sis

dtg awal sis minum air gula kul 8am air nye panas lagi.. saya minum baca bismillah ttp hidung sekali minum je. stanby fresh care rasa nak muntah sapu minyak angin kat hidung lehe belakang lehe dada.. ckp kat baby dek nak muntah tggu lps 2jam je.. ngam2 ambik darah da tak boleh tahan muntah belari g bilik air muntah2... saya 2kali minum baru lps hehehe awal2 muntah jgk sbb dpt sejuk

Takde tips. 😂 Minum saja bila tgh suam tu. Lepas minum, sambung puasa pun akan still rasa loya. Elak muntah jelah, kumur mulut lepas minum air gula, minum air masak sikit. Kadang² nurse bg izin minum air masak, sbb utk elak muntah. Semoga berjaya, sy tgh sakit tekak akibat air gula. 😂

Sis puasa awal. Sebelum 8.30 stop la makan minum. Lepas makan ubat sis minum air limau kasturi. X perlu tambah gula. Pastikan dtg awal. Mcm sy tadi minum air gula yg warna oren tu.. alhamdulillah x dak muntah² cuma ada rasa pening n loya sikit je... bawalah minyak angin kalau ada utk sapu2 kepala.

4y ago

Kejap je rasa pening tu. Lpas tu ok da

sis sya kena 3x minum aiq gula tu...first time minum melelong masuk keta terus duk pjum jgn muntah... xleyh duk dlm klinik pening+ nk muntah hahahah...masuk kali kedua n ketiga ok dah relax ja...klu sis munth kena minum lagi so sis amik minyak cap kapak hidu hehehehe sbb sya mcm tu😂😂😂

4y ago

Maaf nak tanya sis, sebab sya pun first preggy skarang 14w, nurse ckp 28w kena minum air gula.. Apa rasa air gula tu sis smpai sya baca komen smua nak muntah 😁

Pengalaman Sye minum 6x tegok...pikir dengan tenang je Time minum tu...Sye pernah test nk minum sekali teguk tapi rase sesak nafas sebab air gula tu pekat melekat kat tekak...so boleh jadi punca untk muntah... alhamdulillah 2x minum xde masalah muntah 😁

Kalau dpt yang suam2 lagi ok. Minum jgn gopoh2, takut terbelahak je. Lepas minum nanti bilas la tekak dgn air kosong sikit. Mcm saya lepas minum tu rasa melekat kat tekak, tu yg buat rasa nak muntah

Ok je sis... Rasa dia xdela teruk sgt... Sy mnum ok je... Yg buat sy takot cuma kne amek darah 2x...tu kalau jumpa urat...kalau x jumpa urat bnyk kali la kne cucuk...

dpt yg panas ok la minum.. baca bismillah minum sekali tegok... kalau rasa nak muntah lumur ngan minyak angin.. saya pon 2kali ulang mule2 muntah sebab dpt yg sejuk

jgn minum cpt2 nanti loya. take ur time. pas tu tips sister bg, kalau loya letak sikit limau nipis kt lidah. tp kena sorok2, nanti nurse marah 🤣🤣