Minum Air Gula

salam semua... sy pregnant anak pertama, dan esok 26/8/2020 first time nak minum air gula di KK... ada kata-kata semangat atau tips? takut punya pasal, sampai terbawak2 dalam mimpi malam semalam... takut muntah, dan takut sangkut... tapi saya tahu, kena positif kan? huhuhu

14 Balas

Uwek je mampu cakap 😅. Sbb manis yg amat. Tips kene dtg awal sikit so kalau minum masa suam suam tu 2 kali telan je. Sbb suam xde la likat sangat air gula tu. And then jenis saya supya saya minum ari tu. Saya sanggup berlapar air semata mata nk minum air gula so bila minum tu boleh telan dengan cepat 😅. Lepas minum try baring. Jgn jalan. Or kalau ade bilik myusu dekat klinik tu pergi la tdo je kt situ sbb tu la saya buat 😅. Ngam ambil darah lepas 2 jam tu saya termuntah. Nasibbbb lepas ambil darah

Telan je sis.. air gula nya mmg manes minum time suam2 tu terus telan abeskan jgn stop2. Sy punya lah ingat air gula tu yg likat pekat tuh. Buat takut. Tp lepas dah tgok and minum air gula biasa je cuma mmg manes sgt. Sampai terbatuk. Tp mmg boleh telan lg. Puasa yg mcm nurse suruh tu yg buatkan kita boleh telan air gula tu. Sy dua kali teguk je😂 cecepat sy minum laju2. Alhamdulillah bacaan pun ok.. balek dr klinik terus melantak sbb lapar 🤣🤣

sebelum ni orang asyik bg gmbaran negative je..tp saya ikut tps adik ipar..puasa so esok tu kita dahaga sgt,just minum je mcm biasa..minum pelan2 pun xpe..take your time..air gula ni manis skit je mcm kita tmbah 5-6 sudu gula extra dr biasa..lpas minum hbis bilas skit je tekak dengan air msak..pikir positive je InsyaAllah 👍🏻😊

Waktu minum jangan pikir nak muntah:. Tahann tau sbb nnt kalau muntah kena repeat and repeat and repeat .. minum waktu suam kurang sikit loya.. pegi awal awal dpt yg suam..

pegi kk awal pagi. minum time suam2. bila dh sejuk lagi loya tekak nk telan. minum tu 3kali teguk skaligus jgn brenti lama sgt. goodluck sis jgn fikir sgt positif je

depend dgn individu.ada yg mnum laju.. 2,3kli tguk hbis..klu sy slow, lma jgk la nk hbiskn air gula, jgn muntah je sis klu muntah kena minum balik balik..huhu..

saya bila minum air gula, saya dok remind otak, itu karamel. 😂😂😂 jenuh nak manipulate. lepas minum, memang tahan la mulut xnak bagi muntah

saya kena minum masa morning sickness..memang salah masa dia bagi minum..sampai je bas stop habis semua air gula tu keluar xde sisa dalam perut..

4y ago

Sama mcm sy sis. Kena minum time alah teruk. Mmg tak kena hari la . Tak sempat keluar kk lagi dh muntah 😂😂

ye btul pn..kena positif..minum n thn k..jgn munth..nnti kena repeat smula proses klu munth..huhu..smge bjya..hihi #TAPSupermoms

Bagi saya minum air gula rasa biasa je.. Cuma terlebih gula je..