Minum Air Gula

Boleh bagi TIPS untuk tak muntah slps minum air gula? 1st time minum muntah habis n kena repeat besok pagi 🤮 #advicepls #ingintahu (24/3/2021) UPDATE: TQ korang bagi tips! Btw gambar tu aku curi kt google ye 😆 mmg dkt kk akan dpt gelas besar kedabak biasanya kedai makan guna buh jus sejuk tu ha. Penuh segelas. Alhamdulillah kali kedua repeat minum air gula tak muntah! Happy sgt berjaya harungi 2jam dengan tido dalam kereta je😂 husb pun byk bg kata semangat ❤ btw ni yg aku buat supaya tak muntah walaupun kepala sedikit pening lps telan tu ; - Stop consume air masak lepas bangun tidur kalau nak minum pun better sebelum tidur n kencing pd pg hari sblm ke klinik (sgt membantu sbnrnya sbb yg 1st minum air gula aku terlalu byk consume air sampai penuh perut n ended up perut bergelojak) - Aku minum 2kali teguk sbb perit tekak n tak bilas dgn air masak sbb takut loya. aku biar je tekak perit kejap n telan air liur bebanyak 😂 - Jangan bangun mengejut lepas minum air gula,take time duduk dlu bagi lega sikit kalau rasa pening boleh standby minyak angin dlm poket utk hidu atau sapu. - Jangan byk bergerak pegi kesana means korang boleh kill time dgn tido atau pun duduk je ats krusi kt klinik tu. - Aku pun kurangkan pgg fon sbb bila tgk lama screen akan jd pening jadi elakkan. - Positifkan minda, jgn fikir nk muntah, jgn layankan sgt takut nk minum air gula tu, air gula tu tkdela seteruk yg aku digambarkan oleh ibu2 yg berpengalaman minum sampai takut nk minum. air tu takde la terlalu manis sampai kau blh dpt strok kt situ jugak. rileks je air glukos ni bkn air gula yg mak2 kita buat air kt dapur tu. Tktau boleh google air glukos ni cemana. Ok korang yg mana blm minum tu i wish tht uolls tak sangkut kencing maneh n goodluck! 💘

Minum Air Gula
49 Balas

bgusnya air gula dlm gmbr ni spruh je kk tmpt saya nk pnuh secawan pyah nk hbiskan 😩😩 saya mnum air ksong untk bilas mulut skit je . klu xmnum likat sgt kt tekak pedih tekak 😆 minyak angin mmg mmbntu sgt2 . dlu saya 3kali repeat ingt nk mnipu je sb xsanggup lg nk mnum tp kantoi sb result 2.7 lpas mnum air gula . kluar je result suh buad jugk esoknya tu mnum air gula😂🤭 hahaha alhamdulillah ank second ni tak muntah pun tips hmpir sama je dengn tt .

3y ago

betul. hritu betul2 bru siap bancuh nurse tu hulur mmg tkde maknanya dpt pilih2😆

Ni kira kecil gelas ni.. Kat tpat kitaorg mcm lagi besar. Mcm dua kali ganda pulak.. Air suam pun sy tak minum sebanyak tu 😂😂 normally saya alan minum dua kali, sebab kalau sekaligus xdapat sesak nafass sebab banyak sangat. Then lepas minum, balik ke kereta & baring sampai dua jam ambik darah balik.. Syukur dua kali minum, dua kali tak pernah muntah

syukur la skit...klu byk ni skli teguk je klu sy...tmpt sy mcm gelas mnm kt kdai tu penuh..pastu smpy giliran dah xbrapa suam...sy trik nafas dlm2, mnm satu teguk...klu xblh thn, mnm 2 teguk...jgn dok becinta dgn air tu lama2...pastu blik tdoq atau bt keja rmh ka...kali ke 2 p nak amek drh tu, bwk air siap2 dan mnm lps selesai smua

saya baru Lepas tadi utk Kali kedua; Awal pagi saya mmg morning sickness. muntah muntah je. walaupun dah 7 Bulan. apa saya buat kumur kumur dulu air biasa. pahtu minum 3 Kali berhenti. pahtu balik rumah tidur ( klinik dekat dgn rumah). kalau tak boleh balik bawak berehat. good luck ye

Sikitnya, saya punya cawan besar penuh. Saya bertahan sendiri je, jgn ikutkan tekak dan perasaan. Tips dia jgn fikir nak muntah, cium minyak angin je hahaha fikir taknak ulang. Tapi saya lepas je siap cek tu, keluar klinik minta husband benti kat longkang muntah berbakul hahahaha

sy mnum 2kali teguk je.. skli teguk, teguk byk2 terus sambil tutup hidung.. lpas dh abis mnum tu terus sapu myk angin kt dahi, hidung, tekak gn dada bg bdan tu rsa berangin je .. pas tu sy tido selama tggu 2jam tu😅, alhamdulillah xmuntah

sy bru minum tdi. Alhamdulillah okey je. minum suam2 .lau rse susah telan tu tutup hidung telan byk2. lagipon air gula ni x manis sgt mcm air gula kt pasar mlm tu huhuu. tpi ni sikit ek. mmg separuh je yer? sy punya gelas dh mcm 250ml punyr dh

3y ago

ni gambar google. hakikatnya secawan besaq n penuh 😆

nak tanya boleh? memang semua ibu mengandung kena minum air gula ke? sebab saya dah dekat 7 bulan pregnant belum minum lagi. kawan2 semua tanya dah minum ke blm. saya taknak la tanya nurse nanti tak pasal tak kena minum kena minum pulak 😅

3y ago

kalau tkde pape masalah xperlu minum pun. nnti awk tnya nurse ya

minum seteguk sekali jalan. saya dah haus sangat sebab kene puasa. tak fikir apa dah 😅 kuantiti lagi byk dari ni. cawan besar full. lepas minum, balik rumah terus tidur sebab nak elak rasa muntah. 2 jam kemudian datang semula KK

Sy yg terawal dtg minum, dpt satu gelas besar jus buah. air pon tgh suam lg, alhamdulillah okay je. Mungkin awk boleh beli yg bperisa dkt farmasi. Tp kena tny juga dgn nurse boleh tak beli dr luar and bw masa appt minum air gula