Morning sickness

Ada tips untuk kurangkan morning sickness dan tak bagi badan lesu? This is my first pregnancy. Help 😭

7 Balas

Saya dulu akan minum air sejuk / abc / utk hilangkan loya 😅 kadang menjadi tips ni tapi kadang2 tak jalan juga..mmg sometimes takda choice lain other than bersabar je sis..😁 Kuatkan semangat ya, in syaa Allah doctor kata kalau morning sickness teruk petanda bagus utk tumbesaran baby, sbb hormone kita tinggi🤗 Take care sis! #TAPactiveusers

sy pun ada gak tanya kaka ipar,akak2 sy,tanya mak...dorang ckp alahan ni kena hadap jg,sy smpai nangs2 mlm,x tahan...ada suggest try jus mamariam..sy try je sbb xtahan...ok la sikit..

saya start mcam tu, saya mnum air halia campur teh atau kosong .. pastu esok lemon, ah 2 benda tu legakan morning sickness saya. saya seminggu mcam tu ja teruk. lepas amalkan oke dah.

sy mkn mknan yg xberminyak n buah jambu batu. tp, morning sickness still ade cuma kurang sikit. xbole mkn nasi sy makan jagung. skrg alhamdulillah alahan ade tp, x teruk trim1

sy kawal ngn kurma. tu je yg dpt hilangkan loya dgn sakit kepala. telan nasi muntah, telan limau lgi2 la muntah. alah sgt ngn makanan masam.

amalkan air halia.. tp dgn kadar sederhana bkn berlebihan.. sy dh 6w1d xde mual & munth tp ade la skali dua je xtruk pun

ramai kata jus mamariam membantuu. tp Saya tak try lagi la sbb belum preggy hehe. doakan Saya ye