morning sickness.

Salam. ada tips x nak kurangkan morning sickness ? ##bantusharing #first_baby_6weeks

1 Balas

walaikumslm..bg sy morning sickness ni sb perut msuk angin..bila ad angin xleh keluar dia jd nk muntah..pg2 mcm tu sb perut dah semalaman kosong..tips sy bgn je dr tidur, sy mnum air panas..msa ni mmg sendawa byk..pastu mula cari mkn..biskut ke..roti ke..mkn je apa2..slow2 rasa nk muntah tu hilang..mkn slow2..jgn trus bantai nasi lemak..nnti konfem lps knyg sis loya teruk 😅..elak mkn pedas or masam..lg tinggi acid dlm perut duk tolak angin nk keluar tu..lg la nk muntah..tu pngalaman sy je..lain org lain cara .smoga mmbantu

3y ago

patut la sy makan masam2 lg nk muntah 🥴 tq tips nya. nanti sy cuba