Baby NB jarang tidur siang

Assalamualaikum semua. Ada tak baby mummies semua macam baby saya yg susah tidur siang. Tidur kejap ja dalam 15minit lepas tu bangun dah. Berjaga pulak almost sejam lebih baru nak tidur balik. Malam dia okay tidur. Pukul 10 dah tidur sampai esok pagi pukul 7, bangun cuma bila nak menyusu shj. Mohon bantuan mummies! 🌹

6 Balas

Tidur malam ok tu sis. Baby newborn ke? Biasanya max wake window 60-90minit macqm tu aklau tak silap. Day time at least 30min-3jam max untuk setiap sesi tidur, kalau tak nnti baby overtired. Cuba bantu anak tidur lama sikit masa siang. Buat teknik 5S. Boleh cari kat tiktok and follow ig/tiktok babylanguage. Sangat2 membantu

3mo ago

Yaka sis? Okay nanti saya try tengok dekat page tu. Thank you! 🌹

wake window baby newborn 45 min-2 jam.. rsenye mcm da ok da tu.. cuma baby tdo skejap je la kn dlm 15 min.. yg nie sis bley cbe teknik 5S tu utk baby tdo lme.. anak sye plak memg kne tdo atas bdn, stengah jam slalu nye.. tp ble da msuk sbulan lebih da x tdo kt bdn dah.. rsenye rutin tdo anak awak nie normal je...

3mo ago

Kalau normal tu alhamdulillah lah. Kadang risau ada yg tak kena ka sebab tu tak deep sleep 😅

nb tak kenal siang or malam, mommy bertuah anak tidur malam, tp 10-7 tu tak cukup tu + tidur siang yg kejap2. nb perlukan lbh kurg 14-17jam total tidur siang & mlm.. contoh dlm pukul 8pm tidur, nap siang dlm 5x. anak tak tidur elok akan ganggu pertumbuhan bdn dia & perkembangan otak

3mo ago

its ok, jd mak byk kena membaca dan try mana jd mana tk jd, tp insyaallah ada jalan.. dah try tidurkan awal? anak sy dulu masa 2m pukul 6.30 pukul 7 tu nak tidur dh. pastu 2 3 jam sekali 10min lbh nyusu sambil tidur. bangun bila cukup 12jam, kalau tidur 7pm 7am dia bangun la tp maybe kejap je dia mcm tu, mommy jgn risau sgt, pantau dulu, kalau berminggu sama je kurang tidur mommy kena buat sesuatu la

Tidur malam ya OK. Syukur... Tidur siang tu kena suasana kan tempat nak tidur tu macam malam. Tutup langsir, gelapkan tempat, tutup segala bunyi, bagi dia penat, bermain dgn dia, dah nampak dia nak tidur tu boleh sleep training

3mo ago

InsyaAllah lepas ni saya try tips sis 🌹

bagus la tido mlm jgn mlm bjaga sudah.. haha

3mo ago

Tu lah. Nasib baik tidur malam 😂🤭

Sis boleh refer ni. Dari baby sleep & cry counsellor

3mo ago

Sama2 dear. Masa newborn ni kena cuba jaga time tidur dan waktu berjaga baby utk perkembangan otak dia yang sihat. Sebab baby kalau menyusu cukup oun, tapi tidur tak cukup, susah baby awak nak naik berat selari dengan umur dia nnti. So growth dia akan terganggu. Takpe sis, slowly cuba betulkan and bantu baby tidur dengan lebih baik. Cuba follow page2 tu untuk dapatkan ilmu dan info yg sgt berguna utk awak apply. InsyaAllah semua ok! 🤗