Waktu Tidur

Ada tips tak nak betulkan waktu tidur baby ? Baby 3 bulan on 15/7. Siang tidur mcm malam, bangun susu tidur balik. Malam pulak tidur mcm siang, bangun buka mata ajak cerita main. Suasana tidur dah betul dah. Adui, pening ?

6 Balas

Waktu siang cuba kurangkan waktu tidur dan ajak bermain or tummy time. Kalau baby bangun malam jangan buka lampu terlalu terang atau layan dia main. Just dodoi je sampai dia tido. Lama2 dia akan terbiasa dengan rutin dan mudah tidur.