Susah tidur malam

Ada tips tak nak bagi baby tidur malam. Anak saya siang tidur malam berjaga. Siang kacau py laa mcm mana dia lena ja. Kalau malam tidur tak sampai stngah jam terkejut bangun sampai laa pukul 4 5 pagi baru dia tidur betul .

7 Balas

kalau baby baru lahir kena sabar sikit ye mummy. baby x dpt bezakan lagi siang dan malam. mummy boleh train dia waktu siang banyakkan main dgn dia, duduk di tempat terang, on tv ke bagi bunyi bising2.. waktu malam pula kurangkan aktiviti, on lampu malap, kurangkan bunyi bising. nanti lama2 baby tau sendiri bezakan waktu, dlm 3bulan nanti slow2 dia ikut jadual tido mlm parents pulak.