9week

Ada tips n mknan tmbahan tak supaya badan cergas n bertnaga msa mngandung?sy ni sntiasa nak baring je..nak tdo sntiasa..n bdan rasa berat sgt..buat kerja pun pelahan ja

7 Balas

Hi , bg sy normal kot kalau awal² ada rasa malas² sikit . Nnt dua tinga minggu lg okay lah tu , tapi jgn lps mkn tidur . Risau berat naik tinggi sgt , sbb untuk awal² kehamilan xboleh naik berat tinggi sgt . Mkn untuk cergas sy xde pndapat

5y ago

Hahaha , biasa lah tu . Tp jgn biasakan sgt , tkt nnt berat naik tinggi . Mcm sy dulu , dua bulan brturut berwt naik tinggu terus kene dtng kk cek tkanan drh seminggu dua kali . Tp mujur tak pape , sbb mmg awal² ngndung cepat lapar .

Sama la sis.. kadang hbis basuh kuali 1, p baring dlu.. lps tu 10minit smbung balik basuh pinggan plak..tk larat, takkan nk paksa kan..

5y ago

Sama la.. Kdg lepas masak tu, trs cri tilam.. Brg rht kn bdn.. Bila da ok ckit bru la g brsih kn sinki pulak.. 😅

normal sis,awal2 preg,,,nk plk asyik lapar xbertenaga,,,kerap makan biskut,minum nestum and oat bg ad tenaga,,,

Awal ni mang kna rest..doc pn saran kn kita rest..sy msok 2nd trismeter bru ada tenaga skit nk msk kms

Sme la kita..baru 8weeks..mkn tido sje kerjanyer..buat kerja sikit dh letih..

Samalah saya walaupun dah 6 weeks...tak tidur siang tak sah sekarang...😂

Vitc