9week

Ada tips n mknan tmbahan tak supaya badan cergas n bertnaga msa mngandung?sy ni sntiasa nak baring je..nak tdo sntiasa..n bdan rasa berat sgt..buat kerja pun pelahan ja

7 Balas

Hi , bg sy normal kot kalau awal² ada rasa malas² sikit . Nnt dua tinga minggu lg okay lah tu , tapi jgn lps mkn tidur . Risau berat naik tinggi sgt , sbb untuk awal² kehamilan xboleh naik berat tinggi sgt . Mkn untuk cergas sy xde pndapat

5y ago

Hahaha , biasa lah tu . Tp jgn biasakan sgt , tkt nnt berat naik tinggi . Mcm sy dulu , dua bulan brturut berwt naik tinggu terus kene dtng kk cek tkanan drh seminggu dua kali . Tp mujur tak pape , sbb mmg awal² ngndung cepat lapar .