5w insomnia - susah betul nak tidur

Ada tak yg insomnia mcm sy? Susah betul nak tidur, siang tak tidur sbb nk tdr malam tp susah betul nak tidur. Takut effect kt baby tp dh try mcm mana pon tak boleh tdr even siang dah penat buat kerja mcm2

6 Balas

sma jugak sya...ada yg bgi tips dengar zikir...dh buat,tpi xtido jugak..last sya buka tiktok live dngar ASMR kak yin...klau dia xlive...buka youtube...sis search "soothing relaxation"...cari ja yg mna sis dngr rasa tenang,then ttup mata...jgn pikir apa²..pikir sis kat tmpat tu...fav sya lepas buka soothing relaxation..sya cari gambar ada air mngalir dlm buluh dan ada gambar bunga teratai....

2y ago

Sy pernah try zikir.. tak tidur jgk.. Nanti sy try yg mcm sis ajar ye.. terima kasih 🥰

Kurangkan tido siang. Tp mcm sy ni siang malam mengantuk. Malam tu Kalau boleh nk tido awal. Maybe sbb sy kena bgun awal sbb nk hantar anak2 sekolah jd bdn cepat letih rasa nk tido je 😁 Dlu anak 1st pun sy insomnia sbb sy tak penat kut malam mmg susah tido

Kesiannya…memang sebelum pregnant ada insomnia ya? Saya paham sebab saya ada insomnia tapi skrg dah hilang sebab rasa letih badan sejak pregnant

2y ago

Sebelum ni ok je tidur.. sbb sy ada lg sorang anak sulung umur 3 tahun sy jaga dia.. penat2 malam boleh tidur.. sy masa 4w pon ok je tidur, lepastu minggu ni mmg tak boleh tdr, punya baring sana sini tdr pkl 2 lebih jgk… badan penat tp tak boleh tidur 😭

saya pun mula2 mcm tu .tpi lpas sya try diffuser yl... alhamdulillah dpt lena dh skrg

sis mahu tnya sya hamil 5w3d apakah janin nmpk sda

2y ago

Sy belum g check lg sbb rasanya mmg tak nampk sbb awal lg kan, sy planning 8w baru g..

boleh try mnum chamomile tea utk tido.

2y ago

Baik sy try Nanti.. terima kasih 🥰