Anak susah nak tidur siang

Hai mommies. Anak nk masuk 2bulan, tapi susah betul nk tidur siang. Kadang bgn pkl 7pg, tidur sejam mcm tu, sampai petang x nak tidur. Padahal mulut menguap nk tidur, nangis2 nak tidur. Kenapa ya? Ada yg baby mcm ni tak?

4 Balas

dh try ltk buai.cb lh mn tahu bby nk berbuai.sm mcm ank sy.siang je ank sy tido buai mlm ank sy tido kt katil.dlu pn ank sy mcm ni xpi lps sy ltk dlm buai alhamdulliah tido siang nyenyak sgt.sy pn sng nk bt keje.sume nya bergantung pd ibu lh

6mo ago

nak beralih bulan lh tu.sm je mcm ank sy.1 bln 24hari.nk berkepit je.ltk dlm buai x smpi 30minit dh bgn.

cuba lepas mandi urut2 anak , tummy time kejap , lepastu bedung then susu kenyang2 . kalau anak prefer dibuai2 boleh pakai buai terus , sbb mak pun perlu rehat utk anak yg sihat , klau mak tk ckup rehat , stress , anak pun stress .

sblm² ni baby saya mcm tu juga, terus urut perut and bagi susu yg cukup memang dia tidur. klu kita letak jari kt pipi dia n dia toleh, maknanya dia masih lapar lagi walaupun dh menyusu sejam yg lepas.

props utk tidurkan anak cukup tak? tidur bergelap tak?

6mo ago

Cukup, bedung whitenoise semua da buat