4hari lagi

Ada tak yg dah ada tanda bersalin keluar darah dtr cek 3cm tapi xda rasa sakit nak bersalin?? Risau ni 2hr dah tapi belum juga rasa sakit yg kerap.. Nak pg hospital tkt cm blum bukak dtr srh balik lagi.. Hmm

15 Balas

Saya ank pertama ,,tanda² bersalin keluar darah beberapa minute mula lah sakit bahagia tulang belakang dn bby mengeras ,,kata org kalau duluan tanda brsalin klr darah mmng sakit ,,masa pergi hospital berapa minute kena cek cm mula sakit² sudah ,,tiba masa datang sakit sangat 4 cm msuk LB tidak bole duduk diam ,,mau nangis tidak dapat sampai naik sejuk dari kaki ke kpla cpt² saya minta towel kc basah air suam baru tu tdk rasa mau pengsan 😆

Anak sy yg pertama 8 cm baru rasa sakit yg blh dikatakan nyawa-nyawa ikan. Sakit tak lama,kejap je baby keluar. Anak kedua pula 2 cm dah rasa nak mati sebab terlalu sakit. Nasib baik sakit tak lama sgt. Lain anak lain pengalaman. Rasa serik nak mengandung lagi bila ingat pengalaman bersalin anak kedua ni. Pantang pun blm habis lg ni

Sy da 3 cm tak rasa sakit.. sakit biasa2 je.. siap bole naik wad jalan sendiri. Org lain kena tolak dengan kerosi roda walaupun jalan baru bukak 1 cm.. setengah jam duduk wad, da mula sakit sampai menangis.. cek2 da bukak full. kelam kabut nurse tolak masuk LR. 😅😅

Sya first baby tanda baby kurang gerak dri jam 10 smpai jam 11 tghri takde gerak juga sakit takde. ...sbb rasa was² terus pergi hospital doc scan air ketuban kurang kena paksa berslin induce #38weeks

Sy time anak no3.da msk LR time tu bukaan da 4cm tp tak sakit contraction lgsg.sampai kena induce baru rasa contraction,tak sampai setengah jam trs bersalin🤭

Semoga sis dipermudahkan bersalin. Saya dah 3hari keluar darah coklat gelap, Tak Rasa sakit cuma baby mengeras je...tp xde bukaan jalan lg...

Banyakkan berjalan, dan kerap mandi... Sy ketiga² anak mcm tu, lmbt.. tp atas faktor kesihatan, dktr induce ..

Syukur sis 3cm still xsakit, sy 2 cm pun sakit sgt sampai menangis2 xtahan, lain org lain pengalaman

Saya slalunya bukaan cm dh lbh 3cm tp tak sakit. Tibe² smpi 5cm bru rasa sakit tu..

4y ago

Ohh.. Mungkin sy pun mcm tu jugak..

Semoga sis dipermudahkan urusan bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕