Bukaan 2 cm

Assalamualaikum.. Sape2 yg pernah Ada situasi mcm Sy, g check up mcm biasa Cek Jalan dah 2 cm..ptg sikit keluar lendir darah,Baru Sy g hospital..terus kena warded sbb da Ada bukaan..tapi tgu hingga esoknya bukaan still 2 cm..jam 2 ptg doktor suruh balik dulu... Perut Sy kerap je mengeras2..tapi Kali ni Sy tgu tanda sakit yg kuat Baru g hospital risau kena balik semula

1 Balas

Saya pn cmtu. Ok la tu disuruh balik. Sy hari ketiga kena pecah air ketuban n induce. Sepanjang tiga hari menanggung sakit yg in off. Tgh mlm smpi ke subuh yg sakit konsisten n sakit sgt. Lps pkl 7 sakit dh x konsisten. Sabar je sis. Rehat sebanyak mungkin. Nnt dh start sakit mmg byk guna tenaga smpi laa melahirkn. Wktu push lagi perlukan seluruh kudrat. Mcm sy dh keletihan wktu push sbb ddk hospital sy bykkn jalan utk cptkan bukaan. End up sy keletihan wktu push