Geram Dengan Suami

Ada tak sini rasa geram nak marah je dengan suami sepanjang pregnant? Silap sikit je menyampahnya bukan main. 8 bulan dah harap2 lepas baby keluar emosi dah stabil la ?

37 Balas

banyak pula yg sama mcm ni kan.. sy skg pregnant anak no3. anak 1st dulu kalau boleh nak melekat je dgn suami, sekali besalin bby boy ambik kau sebiji muka suami. anak ke2 bby girl ok jer tak ada mood apa2 dgn suami, tp pregnant no. 3 skg ni lain macam, da laa tinggal tunggu hari saja lagi da nak besalin tp mood nak marah tentu pasal tu dgn suami masi ada lagi. suami nak manja2 pun sy marah. dia nak dekat2 pun sy tak suka. tp bila dia pergi kerja mcm rindu membuak buak la pula.. pelik kan! boleh pula mcm tu hahaha

Say Masa 1st preggy sampai la Masok 5 bulan, says tido sorang2 je la bilik.suami tido Kat ruang tamu.kalau dia Masok nak tido sebelah says,memang saya mengamok.saya nak katil tu saya sorang je yg punya.😂tapi sekarang dah ok dah.cuma kalau tido je say Akan tutup muka saya Masa tido.sebab memang xsuka langsung tengok muka dia.xtau kenapa.anak 1st dulu,24 jam tatap muka dia.suka tengok muka.bersalin baby boy,tup2 kluar muka sebijik muka Suami😂

4y ago

Mcm2 pgalaman ye..ada org tua2 yg kata klu benci tgk muke suami wktu pregnant, nnty anak kluar sebijik muke suami.. Ada tuh suka mngadap, kluar2 muka suami.. Masing2 pnye pgalaman la kot.. Sye bln ke 6 pregnant bru dpt dkt dgn suami spnjg pregnant, sbb kami bercerai wktu usia kndungan 3 mgu..dari perut kecik smpi ke 6 bln mak sye yg jaga sye n baby dlm perut nih..spnjg tuh mmg benci hari2 kt suami..nih tga tgu hari nk bersalin, harap2 baby xikut muka suami la🥴

Emosi preggy ni mmg mcm2 Hehe.. Perangai kita mcm kanak2. Selagi boleh kawal kita cuba kawal sedaya upaya 😁 Alaa normal ja sis. Cm sy pula emosi asyik rasa useless dan down je ngn diri sendiri sbb sy xde passion atau smgt nk bekerja apa2 pun. Mmg mcm xde impian je huhu.. Pastu bila suami tegur sy melenting. Pernah byk kali juga nangis over benda remeh temeh je cth berebut ikan keli 😅😅

saya pregnant ni , asyik nak mengada-ngada dengan suami hahaha pastu kuat cemburu 😑 penat lah hari² nak layan perasaan ni 😣 kesian kat husband .. kalau husband pergi kedai ke mana² saya mudah nangis .. kadang² ada gak terfikir macam over hahaha harap² baby keluar ni hilang lah perasaan tu semua tak larat lah nak ada perasaan macam tu 😅😅😅

Sy pregnant Ank sulong xleh jauh ngn suami asyik nak tengok muke je.. Klau boleh xyh keje 🤣😂klau suami sy blik lambat selalu marah n merajuk..selalu tengok muke suami last² slps bersalin ank 1st gegrils sebijik muka bapak dy... Ni pregnant ank no2 xleh langsung klau suami gurau n manje²..time tu la nak mengamuk xtentu arah..hehe

Saya dengan suami kami PJJ jd sellu rindukan suami...sy akn sentiasa mnjga diri sy demi suami dan ank dlm kandungan ini.PJJ disebabkn sy kna mmhmi kja suami mencari rezeki halal untuk fmily kecil kmi yg tak lma lg akn dpt ank first.☺️☺️

Saya cepat terasa dengan suami..apa dia buat mesti saya nak nangis..dia pi mana selalu tak bawa saya,dah la tak bagitau pergi mana..saya jadi risau..pendam,sampai saya pening kenapa tiba² dia moody..saya selalu fikir apa salah saya..🥺

Pernah rasa. Masa 2nd trimester. Mjur la suami faham. Pastu ni dh masuk 31 weeks ni emosi jadi fragile sgt. Sikit2 nk nangis. Tgk suami siap2 gi keje pun nangis cm ank2 nk ikot ayah dia gi keje. Aduii... Pnat jgk ngn emosi sendiri. 😂

Sy lain pulak pregnant kali nie sy nk cium bau bdn somi...klu nk tido mesti kena muka melekat kt bdn somi kejap jer trs terlelap....klu xdpt buat mcm tu sy xleh tido....ambik masa 3 4 jam jgk la br leh tido.....😉😉hihihi...

Sy singlemom.. suami tkde.. tp smuenye geram dgn Babah sy 😂 asyk nk mrh2 je.. silap sikit mule nk melenting2.. aduhh.. cptla smuenye berakhir 😂 brtmbh2 rse berdosa nii 😂