VAKSIN ( adakah selamat )

ada tak mummy yang dah terima vaksin ? so far okay tak ? takut la nk cucuk . dah kene panggil #vaksin #covid

20 Balas

saya sekarang 26week dah settle 2 dose.. dapat vaksin sinovac.. setakat ni alhamdulillah diri ni terasa macam biasa je.. macam tak ada apa² belaku.. lepas vaksin pun tak ada kesan apa² yg sy rasa.. 🤭 nanti kalau pg vaksin.. awal² masuk akan ada nurse yg jaga utk tanya tahap kesihatan kite.. nti kalau ada problm alahan pada apa² nurse akan refer pada doc yg bertugas pada masa tu.. insyaAllah semuanya akan ok ... jgn takut² tau sis.. 😁

Baik pergi amik sis.. sy checkup baru2 ni di klinik dorang skrg dah tnda kat buku dgn pelekat untuk yg dah 2 dos vaksin... Nurse ckp. Skrg kne buat mcm ni snnag nnti nk bersalin kat hospital dorang dh tahu kita dah 2 dos.. Xde apa yg nk ditakutkan.. Alhamdulilah saya dah 2 dos xde kemudaratan yg membimbangkan.. Lagi risau klau x ambil vaksin dalam Islam pun kita di suruh ikhtiar.. Ambil la untuk diri awk dan baby jgk..

Takut cucuk sbb apa? Jangan la takut atas sebab benda yg kita pun tk boleh nk bg kepastian. Husnuzon jelah dgn ikhtiar demi teruskan hidup. Sy baru lepas keluar wad atas masalah lain, ada dgr doktor marah patient yg mengandung dan high risk tp masih tk dpt vaksin atas alasan dia sihat so tk perlu vaksin 😅. Sampai kena isolate takut risikokan patient lain.

klau dh atas 14minggu, better gi la vaksin tu. selamat utk awak and bby. klau trkena covid pn in-sha Allah tk teruk. sy dh cucuk dua doa and hritu positive covid. Alhamdulillah tk truk pn simptom sy☺️ just selsema. skrg dh 32minggu dhh🥰semoga baik² utk awak ye. ikhtiar kita utk elak dri covid ni and utk protect anak kita🤲🏻

3y ago

dua dos😅😂

Ambillah vaksin sebagai perlindungan ibu dan ank. Sy da lengkap 2 dose (18/07/2021 pfizer) baru je abis quarantine di hsptl Covid-19 stage 4 alhamdulillah vaksin sgt2 membantu sy dan baby. Ada yg x amik @ x lengkap vaksin sgt teruk kesan virus sampai kene masuk icu. Ni pengalaman sy sdri. Jd nasihat sy sayangi diri dan baby.

saya pergi KK for buku pink soalan pertama nurse tanya dh vaksin ke belum..huhu..2nd dose saya ambil x tahu pregnant..nurse ckp xde masalah pon..saya AZ vaksin😊 alhamdulillah xde msalah buat masa sekarang..now dh pregnant 8weeks 2 days

Alhamdulillah sy dah complete vaksin masa 26 minggu haritu. masa dos ke2 tu pagi sy kena cucuk kancing gigi kat kk petang cucuk vaksin. sekarang dah 32minggu. Alhamdulillah takda kesan sampingan. lenguh biasa aja

alhamdulliah saya dah selesai 2 dos (dos pertama 31/08/2021 kandungan 13 minggu baru je semalam selesai vaksin ke 2 kandungan (17 minggu) alhamdulliah tak ada apa2 simptom...saya dapat vaccine pfizer

sy dah lengkap 2dose.. 1st dose msa sy 13weeks, 2nd dose msa 16week.. Alhamdulillah, xdak kesan sampingan apa2 pon.. semuanya ok.. bby pon ok jaa.. 🥰

Sy dh complete 2dos xthu pregnant.. Alhamdulillah xde apa2 sy amik AZ.. Nak bsalin nt dh senang suami blh msuk klu suami pn 2dos😊