tak makan sayur

ada tak mommys yg x makan sayur sepanjang pregnant? atau sebelum pregnant mmg x mkn sayur ? ?

14 Balas

Saya... Memang anti sayuq 🤣🤣🤣🤣...nak buat gena... Dari kecik anti sayur... Tang masak ok... Tang nak makan tu perhhhh... Makan sikit muntah banyak... Heheheh.... Tapi walaupun tak makan sayuq badan tetap cubby.... Heheheh... Janji baby sihat alhamdulillah

Sy sebelum pregnant suka makan sayur,hari2 mesti ada sayur dalam hidangan.Tapi sejak ada morning sickness,nampak sayur pun mcm mau muntah.Makan buah ok pula.Skrg 33 weeks,syukur kuat makan sayur dah.😁

Urmmm sy sblm pregnant hantu ulam2, seme menda buat ulam, xkira laa bunga kobis ke, kcg panjang,kangkung,n mcm2 laa buat ulam sbb mmg suka syur mentah2.. Tp dh pregnant sy xsuka ulam2.. pbwakan kot..

Saya, walaupun dah try nak makan tapi tak masuk jugak sayur. Dari sebelum pregnant lagi memang tak makan sayur. Saya makan buah je sepanjang pregnant, hari hari mesti makan buah.

Sye 🙋 dari sbelum pregnant mmg jenis x mkan sayur. Da pregnant nak msuk 18w pun sme x mkan jugak 😂 sye mkan buah je dgn suplement vit c utk gantikan sayur

Sya sblm preggy sk mkn alvocado tp lps 3weeks preggy tngok pun nk muntah..lbh suka mkn buah mcm tmbikai pisang..n mkn bubur dgn ikan bilis goteng

🙋‍♀️..sy cuma makan syur kangkung je..tu je satu2 nya sayur yg sy boleh mkn sepanjang idup ni..🤣

Sy sebelum prgnant xsuka mkn sayur tpi lepas pregnant hari2 nak mkn sayur. Lauk2 berkuah jdi tak suka pula.

Sayur mmg favourite since bujang lg. So dah pregnant ni, takde masalah la nk telan sayur sayur yg ada. ☺

Blh gantikan sayur dgn buah2. Tp sy mmg pemakan sayur dari dulu. Hehe.