Ovarian Cyst

Nak tnya, ada siapa2 tak sini pernah ada ovarian cyst? Boleh pregnant tak klu kita ada ovarian cyst? Mmg kita takkan period ke klu kita ada ovarian cyst? Klu tak period, mcm mana nak concieve? Any clarify for this? ?

2 Balas

Saya ada right ovarian cyst Mmg nk sgt preggy Tp cyst tu makin membesar sehingga 8cm Ari2 selalu sakit sbb pundi kencing menekan cyst tu. Doc advise suh buang cyst tu sbb bmbg akan pecah kt dalam. 7 bulan lps operate buang cyst, saya di sahkan preggy anak kedua. Alhamdulillah Tp sis jgn bmbg klu cyst masih kecil Blh preggy. Bla placenta dh makin membesar, cyst tu dhn sndrinya akan mengecut. In sya Allah. Ni pengalaman saya jgk msa preggy anak first.

Sepupu ad kne ovarian cyst..elok je pregnant lps sthun kwin