OVARIAN CYST FIRST TRIMESTER >5CM

Ada ibu² yang pernah menjalani laparoscopy untuk remove ovarian cyst? Boleh share pengalaman anda? Adakah cyst akan mengecut sendiri walaupun sudah besar dari 5cm pada first trimester? #ovariancyst #firsttrimester #firstbaby #1stimemom #laparoscopy

1 Balas

dari pnglmn ms pregnant dlu..tuk bdn sy..ya cyst mkin mengecut bila bby mkin mmbsr dlm rahim..tp apa2 pn depend pd jnis cyst..kmdian lepas bersalin msih ada cyst...tp size dlm 2cm tidak 5cm lg..cuma doc pesan suh continue bf ank direct..bg memastikan cyst mengecut or hilang . alhamdulillah spnjng ank mnyusu bdn..cyst tiada..tp jika ank dh stop bf..doc kata kmungkinan bsr blh trjd lg..