Bersalin 37 weeks

Ada tak mami2 yang pernah bersalin tepat 37 weeks?

89 Balas

saya br bsalin tepat 37mggu 2 ari..alhamdulillah bsalin scara normal..xde kluar tanda cma sakit perut..xthan g hospital bukaan dh 3cm dan xsmpai 30mnit slmat bsalin baby girl

1y ago

Cptnye baby keluar. Anak keberapa tu?

alhamdulillah anak ke4 37minggu5hari selamat melahirkan baby girl..leaking ketuban sikit saja..lepas tu pegi hosp terus..macam biasa cek cm .dokter kata bukaan hanya sedikit dan air ketuban masih ad didalam lagi..kalau 18jam@24jam ketuban xkeluar semua .dorang yg akan keluarkan..kena tunggu kat bedroom wad..selang 10minit perut beraksi sakit 3x selama 3minit . eh kepala baby keluar dah..kelamkabut nurse tolak katil mau sorong masuk dewan bersalin😂😂 endingnya teberanak masa atas katil yg kena sorong tu😆 semua bah nurse2 ketawa .aku lagilahh😂😂

1y ago

mcm mna nk tau air yg kluar tu air ktuban ye..sbb mcm saya kputihan pon jnis cair jernih yg kluar

anak kedua pegi check up ikot tarikh yang dr dah bagi 37minggu ngam2 lepastu xd sakit apa2 cuma macam ada false contraction 2 x macamtu xrasa sangat pon ,sekali dr ajak cek jalan,sekali cek 3cm terus tolak htar,sampai htar diorng kata belum due,semua cakap belum nak bersalin,5-6 orang jugak yang rasa perut ada contraction tak,tapi xd so diorang asume belum nak bersalin,last sekali dr cek sebab pelik,sya cakp dah mula sakit sikit2,cek2 dah 4cm,semua nurse kena marah kelam kabut tolak naik atas..

2y ago

First 3cm esok 1cm lagi. Total saya 4cm 37w 1d dalam satu hari 1 bukaan. Darah baru turun tadi lepas2 diseluk. Sblm tu tanda apa takda

37 minggu 1 hari.. berat baby 3.5.melahirkan di rumah..alhamdulillah semua di permudahkan..skng dalam ptng baru 25 hari

1y ago

mana da czer kat rmh.. mesti la bersalin normal.. czer tu kena bedah perut.. kalau bedah perut kat rmh pakai pisau dapur ke 🤭🤭

anak pertama 39week .anak ke dua 35week. 37week anak ke3 .Alhamdulillah ketiga-tiga ni melahirkan NORMAL...harap anak ke4 juga NORMAL☺️ anak ke4 ni xtau lahir berapa week pula ,sbb sekarang dah 37week4days☺️

2y ago

sama lah kita

Saya bersalin genap 37w ahad lepas 20/11/22 pukul 9.38 mlm emergency czer. Air ketuban leaking dan tpksa induce. Even selepas 12jam jalan lambat bukak hanya setakat 5cm dan tpksa emergency czer with forcep.. baby girl lahir 2.3kg. First time czer utk anak ke 7 ni.. Anak2 sblm ni semua normal.. Alang2 czer saya berikat trus.

sy bersalin tepat 37 mggu 4 ari. alhamdulillah bersalin secara normal. keluar darah ckit tp x gi hospital lg, dan esok nya darah keluar byk ckit dr sebelum ni, pastu perut pun sakit, dh x tahan sakit g hospital, bukaan dah 4cm. Alhamdulillah selamat melahirkan baby girl. skg tengah berpantang hari ke 16

Anak saya yg no 3.. cukup2 37m.. baby kurang gerak 36m5h, doc suruh msk ward sampai 37 tepat,doc kata 37 baby normal bkn pramatang..anak saya semua lahir awal 3@2minggu

2y ago

Sya pun knaa than ward sbb bby krg gerak...tpi check jln dah buka 2cm...agk² kna pksa juga ke nnti ? sbb mmg xda rasa skit lgsung

sy baru 37 week..blum brsalin lgi..tpi tulang punggung sy skit sgt..sma celahan paha..

1y ago

Samaaa

hr ni 37, 3 hr.. baru balik jumpa prof.. Usains...kena czer..by next week..sdg pilih tarikh..ada byk reason..1 previous scar ( sulong dulu..skrg 18 thn), bby blh tahan.. anggaran berat skrg 3.4-3.6, lama x bsalin..ank last 6 thn..umur almost 45..doakan sy ye🥰