Bersalin 37 weeks

Hi mommys2, ada tak bersalin sewaktu 37 weeks? boleh share tak berat baby berapa masa keluar tu? Adakah dikira cukup bulan? Sy rasa mcm nak bersalin sgt dah skrg ni.

28 Balas

anak 1st 37weeks.. Alhamdulillah berat 3.0 kg.. anak 2nd 38week 3.04 kg.. maybe dua² laki & melahirkan secara normal Alhamdulillah 🤲❣️ & lg 1 msa buka buku awl² berat sy mmg 37kg utk dua2 ank.. 😆dan skrg preggy yg ke3 masuk 4 bln 3 ari berat sy baru 42.5kg , doa kn sy moga sht² sllu & doakn sy ank sy girl kali ne🥰🥰 craving girl🤭

37 weeks dah dikira matang puan, sebab dah 9 bulan. tapi depends pada berat baby jugak. kalau berat bawah 2.5kg, dikira premature tak cukup berat. my mil dulu bersalin 36 weeks, tapi sebab berat baby okay, doc kata dah matang. wallahu'alam moga dipermudahkan segala urusan puan ye 😊

2y ago

thank you ☺️

1st baby lahir 37weeks5days 2.7kg 2nd baby lahir 37weeks3days 2.6kg Now 3rd baby waiting for birth now 34weeks1days (❤️🌸) hope everything goes well🥰 pray for me🤲🏻🌸

berat baby ni tak sama setiap org kadang ada yg dah 3kg kadang ada yg tak smpai 3kg. Genap 37week tu da dikira matang dah, Asal baby sihat selamat sudah, sis tkyah stress2 ye semoga dipermudahkan urusan bersalin🫰🏼

saya 37 week 4 day.. baby berat 3.05 tp memamg dri awal lg dlm kepala target nk bersalin 37 sbb xnk bby bsar sgt.. biar besar kat luar.. alhamdulillah Allah izinkan

selagi xckup 38w dikira bby pramatang.. 38w dan keatas baru dikira ok..mcm sy gdm on ubat so kompom bersalin 38w xblh lebih..klo nk ikutkan due date 16hb 10

37 minggu dah matang. organ semua dh matang so dh boleh bersalin. sbb saya dulu induce 37weeks. masuk wad 36w5d sbb nk genapkan 37weeks lg 2 hari tuu.

2y ago

Sy pun skrg tengah tunggu untuk induce 37 week.

Kalau ikutkan, still consider as premature Puan. Sebab haritu time saya mengandung dulu, doktor kata 38 weeks baru kira okay.

2y ago

37w dh cukup bulan dh, as long berat okay,tkde masalah.

Sy bersalin 37 week 1 day, anak pertama. Full term, alhamdulillah. Berat 2.84kg msa lahir, check up 36 weeks, scan baby 2.9kg 😬

dah matang sis..sy 3 org ank 37 week..sorg 2.98kg..sorg 2.50kg..sorg..2.55kg