Pregnancy 33 weeks

Hye mommy…Nak tanya, ada tak yang bersalin tepat 37 weeks? Kalau tepat 37 weeks kira baby tu dah matang or premature ye? Nervous pulak bila scan Dr cakap kepala baby dah kat bawah. Kerap pula rasa fake construction… 36 week Dr soh gi scan semula. 36 week tu bersamaan 10/8. That mean 37 weeks tu jatuh pada 17/8. Nervous pulak sbab ingat nak siapkan persiapan baby n labour room masa 36 weeks. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

9 Balas

Xjuga. Kbykn kedudukan kepala bby kt bwh bila masuk 3rd trimester. Means posisi tu ideal utk bsalin normal. Cuma utk masuk ke laluan tu yg ambil masa. Klu kepala bby di bawah tp xmasuk laluan lg, means belum masa utk bsalin lg. Lagi satu fake contraction ye, bukan construction.

Hi. Saya bersalin mmg tepat 37w. Tu pun sbb emergency. Baby kira mcm borderline premature jgk la. Kuning pun lama. Siapkan bag labour pun sehari sebelum tu 😂 tau tau esoknya terpaksa bersalin. InshaAllah doa doa moga sempat sampai at least ke 37w tu

alhamdullilah bby lahir ms sy 37 weeks .time tu berat dah 3.05kg..alhamdullilah tiada mslh..normal..n bby n ibu leh blik..jgn rsau..insyallah dh matang ...

sy bersalin 36 weeks 2 days, jgn risau sis, ipar sy bersalin 32 weeks, baby dia kecik je 1.9kg lps 2bulan da 4kg, sis jgn risau ye .

2y ago

xde apa3 komplikasi kesihatan sis, ibu muda baru 21, Dr kata contraction da kuat n degupan jantung baby asik kuat n perlahan, jadi sbb nak selamatkan baby dia depa emergency czer d week 32, baby duduk nicu 1 bulan..

klau 37 tu x kira prem dh..mcm sy ank sulung 36w5d still kira prem sbb x genap 37

sy lahirkan anak sulung 37w 1d.. Alhamdulillah bersalin normal..

37weeks ke atas dh kira matang sis..

37 da matang

Contraction*