Sakit tulang belakang lepas ceaser

Ada tak kat sini yg rse sakit tulang blkg lepas bersalin ceaser...rse lenguh semacam..baring terlentang sakit,baring mengiring pon sakit..ada apa2 cara tak nk kurangkan rasa sakit ni?

10 Balas

Saya dah czer 2x. Saya pernah tanya doktor berkenaan sakit belakang ni. Doktor kata takdak kena mengena dengan czer. Ibu2 yang pernah mengandung semua akan mengalami sakit belakang bila lepas bersalin. Cuma bergantung kepada individu cara penjagaan semasa berpantang, lepas bersalin, cara hidup lepas bersalin. Macam saya aktifkan dirikan, selalu exercise, 3bulan sekali mengurut 1badan. Jaga pemakanan, alhamdulillah sekarang dah kurang banyak rasa sakit belakang tu.

sis semua, cari tukang urut utk urut bahagian belakang tmpt cucuk ubat tu..waktu pantang memang tukang urut saya urut bahagian tu dan dia ckp siapa yg tak urut situ akan dpt kesan nanti akan sakit/ lenguh etc.. Alhamdulillah saya ok sis sampai sekarang..cari tukang urut pakar yg pandai betul2kan urut tu..

8mo ago

Typo- *yg pandai betul2kan urat tu

Saya dah 7 tahun cser. First 2 tahun mmg selalu sakit. Kalau bangun dari kerusi ambil masa nak straightkan badan untuk jln sbb sakit lama2 dah ok tapi kdg kdg kalau sakit teruk demam sakit badan tempat tu akan sakit juga tapi jarang.

Even dah nak 5 tahun czer, memang masih terasa lenguh tu sampai sekarang. Tambah² lagi saya aktif sukan, memang lenguh sangat. Macam² gaya terpaksa buat untuk stretch pinggang ni.

maybe bole minta husband urutkan ke, or cari posisi yg okay. sbb saya pun still sakit juga, tambah anak jenis tidur kena mgiring hadap dia.

Aah sakit jgk org ckp kesan epidural. Kne baring dgn betul. Sy xtry mengurut lg last urut masa pantang dlu je..

Saya yang tk czer un sakit blkng kak .. semua tk boleh ..

saya tampal koyok yg paling panas lepas tu lega sakit

bole suh suami urutkan

Sama 😭