SAKIT TULANG PUNGGUNG

Salam mommy2.. Saya nk tanya, ada tk cara yg berkesan utk kurangkan sakit tulang punggung? masa nk tido susahnya lahai, nk baring mengiring pun rasa sakit sengal2 mcmtu.. Kalau ada pengalaman or tips, bolehla share ye..? #firstbaby 5mth

7 Balas

Same tgh alami.. 5months jgk.. Dah 1mlm sy xtdo.. Tahan sakit..mngis Nk kekiri nk kekanan.. Mmg xboleh dah.. Xthu dah nk bt apa.. Urut dah.. Sendal bantal dah.. 😭

4y ago

Yuphh.. Bertabah lah ya.. Katanya lepas bersalin bru hilang.. Kt umah boleh layan lg nk nges ke apa.. Klu kt tmpt kje.. Redha jdlah.. Ketap bibir tahan sakit.. Hehee

sy pun sama sakit sgt tulang punggung belah kanan...baring,duduk,tau brdiri..smpai keluar air mata...ada tips lain tak selain sendal bantal

4y ago

Rasa sakit tu smpai tk thu mcmne nk bgthu kt somi..nasibla dia rajin urutkn..hmm bertabahla kita ye..😌

Kena sendal dengan bantal byk sikit sis. Depan belakang sendal bantal. Kalau ada maternity pillow tu lagi bagus

4y ago

Tq sis..

Saya pun sampai nangis jugakkk. Sapu vicks je mampu sis😂

Letak bantal dkt belakang badan. InsyaAllah kurang rasa sakitnya

Saya tido dgn bantal yg byk..kiri..kanan & bwh kaki saya

Sis try bersenam guna ball gym tu sis