12week

Ada tak ibu2 macam saya baru 12 week tapi asyik nak ketandas jee kencing??normal ke tu??tapi kira baru lagi kan??hee

26 Balas

Sy 10-11weeks asyik nak kencing jerr.. kencing xpuas... check air kencing xde plk kencing kotor.... then sy g mgurut (kena cr yg pandai ye) bby duduk dekat punci kencing.... lepas mgurut tu lega dahhh and makcik tu ajar cara mgurut klu kena lagi 🤗... now ok dah

12w rasanya xde la asyik nak terkucil. Baby blm tekan pundi kita. Ni byk sbb. Nnt blh bgtau nurse klu masih berlarutan. Gdm@kencing manis ketika hamil pun blh jd mcm tu. Klu gula tgh tinggi pun akan asyik terkencing.

5y ago

Kan. Klu fasa ni mesti bersebab.. Kene check bgtau nurse masa check up.

normal, lepas minum air je lepas tu mesti nak ke toilet 😂 mlm2 kurangkan minum kalau tknak tido terganggu siang tkpe minum byk

Normal sangat sis, baru lepas keluar tandas pun rasa nak terkencing lagi lepastu. Saya pun tengah 12 weeks sekarang ni. 😅

Sya pun..tapi klau suda tdur mlm,xbole bgun lgsung..asal subuh bru rsa sakit pundi kencing mnahan spnjang tdur.. Aduhai

sy msa 12week masih lg morning seknes ja sis.. huhu. Dh masuk 8bulan baru la asyik ke tnds kencing haha

Sya start 15 week smpy skrg 18w4d dah. Stay kerap ke toilet. Kjap2 kncing 😅.. Normal .. Dont worry

Normal. Tapi kalau kerap sangat @ sakit masa kencing, cuba jumpa doktor. Takut kencing kotor pulak

normal sis. nanti baby makin besar, makinnnn la kerap lagi ke toilet. 😊

Normal ziss .. Nt da 7 8 9 bulan tu kompem sis rasa nak tido dalam toilet je terus