KERAP KETANDAS

Hi. Saya nak tanya saya pregnant 7 minggu. Dan saya rasa asyik nak ketandas, dan rasa macam kencing tak lawas. Kenapa ye. Adakah itu normal ? #pleasehelp

2 Balas

kalau sis kencing tak lawas. itu tanda2 kencing kotor. dulu saya time pregnant selalu kena kencing kotor. Dr nasihat time pregnant kena lebih jaga tahap kebersihan alat sulit kita sbb dia senang dijangkiti. seeloknya selepas buang air lap dgn kain bersih sebelum pakai seluar dalam.

Asyik ke tandas tu normal, tapi kencing tak lawas tu tak normal. Cuba perbanyakkan minum air putih. Risau tanda-tanda awal infection/kencing kotor. Moga dipermudahkan🌹