kencing tak lawas

normal ke kencing tak lawas ketika hamil. asyik sikit jee kencing, banyak kali pulak tu. mohon pencerahan

26 Balas

Saya pernah alami kencing tak alwas ni sewaktu kandungan pertama pada usia kandungan 7 bulan. Saya alami pre matured contraction. Kemudian doktor berikan saya antibiotik. Alhamdulillah ok.

Normal je. Ni masalah kurang minum air ni.. Kencing tak lawas ni kalau tak rawat boleh jadi teruk ye better gi check klinik. Dia akan mintak sampel air kencing and tunggu result.

Kalau rasa mcm takut n risau better jumpa doc buat ujian air kencing. Kencing tak lawas ni kurang minum air. so rajin-rajinkan lah minum air kosong lagi2 tengh pregnt kan

Saya pun ada alami kencing tak lawas dulu pada kehamilan yg pertama. Sampai sakit seperti kontraction. Lepas bagi antibiotik dan minum air masak yang banyak, saya ok :)

Ye.. Normal.. Sbb bby mkin membesar dan menekan pundi kencing kite.. Melain kn kencing kotor di akhiri dgn sedikit pedih. Itu tanda kencing kotor dan harus pi klinik

Yup kencing tak lawas memang normal buat ibu hamil. Kalau selalu tahan kencing pun boleh kena UTI ni. so jangan lah tahan kencing n minum air kosong banyak2

Banyakkan minum air masak sis..kalay air kencing kuning pekat tu memang bermasalah lah tu...kencing tak lawas.. Better jumpa doktor buat ujian air kncing.

Normal. Sy penah kena kencing tak lawas masa pregnant ank first. Adui seksa nak kencing masa tu. Tak boleh nak kencing tp nak kencing... Menangis rasa..

Memang salah satu masalah yang selalu jadi ketika hamil. Cuba minum banyak air. Kalau tak baik juga, dapatkan rawatan kencing kotor dengan segera :)

pernah kena kencing tak lawas masa hamil ank 1st dulu..pergi klinik jumpa doc dia bagi ubat dalam 2 minggu dtg check balik okay ke tak air kencing