Sakit belakang

ada tak cara kurangkan sakit belakang ?? sy pregnant 14 minggu 3 hari

2 Balas

Boleh tuam dgn panas kat bahagian sakit utk kurangkan sakit tapi x digalakkan ketika mengandung. Boleh jugak mandi dgn air suam. Waktu tido penting sebab posisi kita tido tu yg mainkan peranan. Tido ikut selesa puan. Kalau rasa boleh tido terlentang, letakkan bantal bawah lutut utk betulkan posture tulang belakang. Jgn letak bantal bawah pinggang. Kalau selesa mengiring, letakkan bantal kat celah peha atau boleh gunakan bantal bolster.

Make sure banyakkan minum susu