Sakit belakang

Hye mommies, saya pregnant 31weeks n selalu sakit belakang. Ada tak cara utk kurangkan sakit ni? Mnyeksa sgt rasa😭

10 Balas

Sya Dlu pernah sya dri 4 bln smpailh beranak. Sakitnye tuhan je tahu. Nk baring sakit, duduk sakit apa lgi kalu nk buat kerja rumah.. Tpi bila nk brnak x juga lh rasa sakit bila dh terbiasa rasa sakit tu.. 2 kli cek je dh ful cm sya... Mula cek sh 5 cm, last doc cek dh 8 cm siap dia sruh than dulu jgn teran dulu.. X sampai 5 jam dh beranak.. Bby ggrl..

sy skrg da 34w Allah rase xtau na wtpe da... keje pon duduk kdang keje menulis smbil menunduk sb sakit sgt...bawak kete pon tegak badan... isi balm ok pastu dtg sml😢😢 anak 1st xmcmni smooth sgt perjalanan prgnt... tepakse kuatkan diri demi anak dlm perot

4y ago

hahaa sabar je laaa... bila dtg sakit tu Allah sakit die tu xtau na ckp... 😬

pakai pregnancy belt. belakang sakit sebab perut makin berat. selalu mintak suami untuk picit² belakang ok? goodluck

normal sis .. masuk 38minggu lagi teruk 😅 saya 39minggu ni rase nk tercabut semua tulang² .. mnx suami urut slow slow ..

4y ago

btol tmbh lgy contraction . ni pun da mrasa sedikit sbyk ,

Saya menggunakan ni utk melegakan sakit pinggang.. Sy skrg dah 13 week and mengalami sakit pinggang

sama lh dgn sya ni bkn sakit belakg je prut pn tegang je xbolj mkn lebih adoii

sy letak heating pad kalau tak tahan. Alhamdulillah ok. skrg dah 38w 5d

kalau sya beli gym ball gelek atas tu lega skit

saya baru 10week da start sakit belakang 😭

sy baru 15w. sakit pinggang yg amat😭