GDM on diet control tapi bacaan selalu tinggi

Hi nak tanya sekarang saya 33 week and GDM on diet control. Tapi kalau buat bsp pagi after bangun tidur mesti 5.3. And after lunch >7. Patut tak saya cakap kat dr untuk ambil ubat? Btw saya checkup swasta

2 Balas

cube mlm tu dinner awal. sblm pkul 8 mkn nasi. krg kan buah. masa makan tu buat suku suku separuh. tpi kena bgitau dr jugak. tkut nnti lgi tinggi. dr ade sah kan mmg gdm kn? selalu dr yg monitor tu. utk buat bsp sume.

2y ago

Aah ada GDM. Thanks for the suggestion. Start naik macamni bila masuk 3rd trimester. Before this okay je 😢

try minum air lemon suam or air limau suam tanpa gula.

2y ago

Alright will do. Thankss!