SIAPA PENAH CONSUME ZINCOFER

Ada sesiapa yg consume ubat ni tak ? Setakat ni mcm mana ?? Sy baru je kena tukar obimin ke zincofer sbb hb drop untk 3rd trimester ni...baru 2 hari mkn bila sendawa tu rasa mcm nk tkluar balik ubatnya+rasa drh...tp kalau x sendawa tu elok je xde pening ke mual ke boleh je telan?

27 Balas

Saya memula makan zincofer molek la tkde mual muntah ke hape...tp doc sruh naikkan 2 biji skali makan.. start tu tk boleh sy kena gastrik.. bayangkn bawak baby kena gastrik.. menangis² sy.. masa alahan menangis skali je sbb pnt muntah tp kena gastrik mmg azab huhu.. trus doc ckp ok tukar obimin 2biji bru molek.. jgn follow org sis.. mindset diri sendiri.. in shaa Allah boleh.. mcm tu jgk mnm air gula hehe..