SIAPA PENAH CONSUME ZINCOFER

Ada sesiapa yg consume ubat ni tak ? Setakat ni mcm mana ?? Sy baru je kena tukar obimin ke zincofer sbb hb drop untk 3rd trimester ni...baru 2 hari mkn bila sendawa tu rasa mcm nk tkluar balik ubatnya+rasa drh...tp kalau x sendawa tu elok je xde pening ke mual ke boleh je telan?

27 Balas

mula mkn zincofer rasa nak muntah tp lps tu sy minum dengan sunquick kosong... klu rs nak muntah lg sy minum sunquick lg... hb ok naik

Sy tak boleh makan zinkcofer. Dah try minum dgn air sanquick ke ape still muntah gak. Last2 tukar obimin. Obimin mmg sesuai dgn sy.

sy br je tukr zincofer ke obimin sbb xthn sembelit teruk smp buasir😂..dok mkn buah pn xjln..nsb misi ok ..hb pn still 11.7 je..

Zincofer vitamin yg ok.mula2 sy mkn mual2 jgk.dh lme2 ok.bp kita memng akan ok.sy xda drop lagi stkat ni.mkn sblum tdo.nk elak mual.

4y ago

Hrp2 serasi la gn zincofer ni + hb pon makin naik mungkin memula jekot sy rasa cmni

Sy mula2 blh telan zincofer dh nk akhir trimester kedua trus muntah2 n pening...skrg dh tukar ubat...dr zincofer ke iberet

Mula2 sy dpt zincofer.. Bila mkn rasa pening n loya.. Sy stop n mintak tukar ubat dgn doktor.. Pst doktor bg iberet.. Bru ok..

4y ago

Sy xde rasa pening/loya cuma tula bila sendawa terasa betul hanyir darah tu nnti nxt week chckup nk bgtau nurse tgk dorg kata apa....moga pregnancy awk dipermudahkan sehingga bersalin💪🏼✨

Sy mkn zincofer jg. 2 biji. Tp mmg asal mkn mmg muntah. Drah utk trimester ktiga nie 9.2 jaa.. Xtau mcmna nak naikkan hb dah

4y ago

2 biji sehari ke awk?dh bgtau nurse ke mungkin nnti dorg tukrkn dgn iberet pulak ?

Saya tak boleh langsung makan zincofer dan iberet sebab ubat tu berbau. Now tukar maltofer alhamdulillah HB pun naik

Alamak. Sy kena start makan zincofer esok ni. Baca komen pasal zincofer buat mual dan muntah, risau pulak sy 😣

Mkn zincofer pening sgt2...terus ambil blk obimin ..sbb aritu terputus stok obimin...tu yg ambil zincofer