Zincofer

Harini doktor tukar ubat sy sbb ubat yg sy mkn sebelum ni x naikkan HB..so dy tukar pegi zincofer..sy tgk ramai yg telan ubat tu dgn air berperisa..apa rasa ubat tu? kne telan ubat tu 1 bijik 2 kali sehari..so bila time korg telan ubat tu?

11 Balas

Sy masa telan x rasa apa..15min lpas tu kalau muntah, bau mcm telan telur busuk..klau saya sblum tdo bru telan ubat ni..lpas tu terus lena..klo tak rasa perut berangin dan nak muntah

Tiap kli mkn ubt ni , 30mnit kmudian mmg akn muntah even sy minum dgn jus lemon🙋 Next appointment mmg nk kasi tau misi kalau boleh mmg nak tukar ubt

sy dlu doc bgi zincofer jugak mmg x leh telan lps tu tukar iberet bru boleh teln lps 8bln bru tukar obimin mungkin sbb bert naik lebih kot hihi

Lain orang lain penerimaan. Saya sepanjang makan zincofer ni Alhamdullilah tak pernah rasa apa2 side effect. Makan sejam sebelum tidur.

4y ago

Saya pagi lepas subuh,telan dgn jus limau kasturi tnpa gule,buat masam2 hihi,mlm pun mcm tu jugak lepas makn 2 jam telan dgn sunquick lak buat sejuk2 alhamdulilah setakat ni

Try mkn dgn air kosong dlu.. lain org lain penerimaan.. slalu yg minum dgn air oren sbb loya tkleh telan

1bjik skli satu hari sy mkn wktu mlm nk tido baru x trasa ubt dia..awk kne mkn ikut Mcm Dr sruh mkn

I kena makan 30min b4 breakfast. Tp tekak jadi mual, so mkn dgn jus oren. Ok sket rasenye

Telan je dgn air kosong atau jus2. Tapi jgn produk tenusu.

time perut kosong.. 2 jam sbelum atau slepas makan..

Telan ja ms nk tdo,tk terasa sgt