cara dapat jantina (ikhtiar je)

ada sesape kat sini yg penah mecuba cara2 untuk dapatkan beby girl & menjadi tak ? kalau ada, sila share di ruangan komen ya…tahu jantina tu Allah yg beri tapi tak salah kita ikhtiar kan..sbb sy dh ada 2 pistol…hehehe thankyou 😇🥰#bantusharing #ingintahu #jantinababy

13 Balas

saya ad dgr penerangan ustaz ni.. cara2 nak dapat Anak lelaki/perempuan. contoh Nye kalau bersama suami klimaks dulu maka jika kite mengndung kite akan dpt bby girl. kalau nak Anak boy isteri yang kene klimaks dulu. sy ingatkan benda tu mcm xde dlm sains sbb xprnh dgr mana doktor ckp psl ni tapi rupanye hr tu ad jugak doktor yg ckp psl benda ni. sy trtengok video TikTok Dari doktor Rai. yg femes kat TikTok tu . dia prnah ckp psl ni.. kebenaran utk benda ni saya Pon xtahu la betul ke x..wallahua'lam

9mo ago

haa aah btol2 tu sis

Sorry dear. Tapi yang menentukan baby girl atau boy tu adalah chromosome XX atau XY. Benda ni science and kita tak boleh control/ plan. So far takde lagi kajian yang dapat buktikan cara utk dapat bby girl/ boy. Gender is not main issue. Yang penting baby tu sihat. Jangan percaya sangat dengan benda2 yang tak sahih ni. Takut jatuh hukum nanti, wallahua’lam. Satu je jalan, kalu nak ikhtiar. Buat solat hajat, doa dekat Allah banyak2 utk dikurniakan baby girl

nk dpt kn girl sis bleh try kerap brsama dgn suami.....In Shaa Allah mne taw rezeki sis....sy dh cube utk both girl n boy....girl pun sy cube n boy pun sy cube Alhamdulillah rezeki....klu utk pmknn sy xsure pmknn ssuai sblm pregy utk girl tpi rsanye ad je dr2 yg share dkt tiktok xsilap....sbb sy ank first girl....no.2 boy n skrg no.3 boy menanti hari je nk tunggu dia kluar nie hehehe.....semoga ada rezeki sis n suami nk timang bby girl....Aamiin Ya Mujib

saya pun try petua orgtua bg masa dpt anak prmpuan 2 org.. ada pakcik tu suruh tukar tmpt tidur je... lepas tu dapat 3 org boy... skang ni try nak dptkan girl lak... try tukar tmpt tidur ... x tau lah menjadi ke x ikhtiar kalini.... xpe lah... lelaki ke prmpuan... anak2 kite jugak kan... kite hanya mampu merancang Allah penentu dan tahu apa yg terbaik buat hambanya.... didik je lah anak2 dgn iman dan taqwa....

Kromosom sis. Yg menentukan jantina adalah sperma suami. Telur perempuan adalah X, sperma suami akan membawa kromosom X atau Y. Kalau sperma suami adalah kromosom Y ketika itu bersenyawa dengan telur sis kromos X (XY) maka akan jadi baby lelaki. Sis boleh research. Suami kena banyak makan apa untuk dapatkan baby jantina apa. Usaha doa tawakkal

9mo ago

sperm bawa kromosom XY ovum kromosom XX bila pecah sperm ada yg X dan ada Y, ovum plk ada X dan ada X. gabung 1 dr sperm 1 dr ovum dapat la XX @ XY

pemakanan main peranan sebab dia mempengaruhi acidity level dalaman. pemilihan masa untuk bersama tu agak mempungaruhi, serta posisi bersama. bersama sebelum bertelur bersama hari bertelur bersama selepas bertelur posisi bersama tu, boleh la baca sendiri. tak boleh cerita lebih nanti terasa mahu. saya sedang "berpuasa" 😵‍💫

hmm.. yg ni sy tak pasti..sy Ada baca2.. melalui pemakanan pun boleh Jadi.. mcm sy Dan suami mmg suka makan daging.. ni Lepas dpt baby girl la bru kitorg laki Bini terbaca info ni.. tak kisah pun jantina apa.. asalkan sihat sempurna alhamdulillah ..

yg sy dlu ..brsma sblm subur sbb sperma yg puan lmbat..lpas brsma tu mndi air suam..sbb ad bca klu mndi air suam sperma yg laki mati..tggl yg puan je...xthu la tu btol ke x...sy cuba je..tp alhamdulillah dpt bby girl utk no.2...yg sulong laki...

9mo ago

yup btol la brgntung pda sperma suami kite...mksd sy sperma laki puan tu kromosom tu la...itu iktiar yg sy bt la..ikut ape yg sy bca..alhamdulillah dpt...kite cuma iktiar je..laki puan kite terima jgk..smua tu ktntuan Allah...kite hnya mrncang...

Sy ada terbaca.. kalau nk anak perempuan kena bersama masa nk hampir waktu subur.. tapi xpasti betul x. Pastu abah sy ajar, masa suami solat jumaat, antara 2 kutbah tu doa nak anak perempuan…insyallah..

Sy pernah tengok satu video doctor pakar share. Kalau nak anak perempuan, kena bersama sebelum hari subur, kalau nak anak lelaki, bersama masa hari subur. First baby boy. Skrg tgh pregnant pun boy.