Petua

Ada petua utk cepat baik kencing kotor tak??? Saya haritu masa 9w dh kena dh ambik antibiotic dh, beransur pulih. . Skrg 12w jd pulak, kencing rasa takpuas la kdg kncing xpuas ja ok lg.... Takut mai sampai tahap pedih tu sy xtahan.. . Kot la ada petua selain ubat doc??

10 Balas

Stop air manis or kurangkan. Banyakkan minum air masak/air barli. Jangan pakai feminine wash time pregnant tau.

5y ago

Sis tukar feminine wash tu dengan basuh air garam. Tu lebih baik. Kalau keputihan tu bertukar warna & jadi gatal gi jumpa doc tau masuk ubat bawah & air garam. Bahaya jugak untuk baby dlm kandungan.

Minum byk air msak sis...sy pn pnh kene dlu...ambik byk air msk jer smpai baik...

5y ago

Tq sis. Mmg hrian air masak ja skrg.. Tp tu la sbb dia jd pg ja kncing xlawas ni stiap pg.. Wktu lain ok kncing mcm biasa sbb air masak mmg brbotol botol mnum

bnykkan minum air kosong n air barli buat sndri...bkn yg kat kedai

Sy minum air 3L sehari sahaja. X pernah sangkut kencing kotor setakat ni

5y ago

Sy pun hari hari ayaq dh lebih 3L dh sis.. Mmg kencing kerap.. Tp sy xpuas bila pg shj.. Bangun pg kencing lpstu berasa mcm nk kncing lg tp xmau keluar.. Mmg rutin akan minum ayaq la lps bangun. Cuma kencing xlawas sy ni jd wktu pg lps sy bngun 2 3 kali kncing sikit sikit.. Lpstu bru nk normal balik smpai malam kncing biasa ja. Tp stiap pg akan jd bnda sama...

Minum air kelapa or sup lobak putih.. InshaaAllah ok

5y ago

Almost wc🙂

Banyakkn minum air dn jngn tahan kencing ,,

5y ago

Tq ya.

Petua mak2.. Minum air rebusan buah bali

5y ago

InshaAllah sy cuba , terimakasih

Mnm air masak byk2 tu jelh sye bt..

5y ago

Tq sis

myakkn mnum air masak

Ambik air barli tanpa gula

5y ago

👌