Naikkan hb

Ada petua tk nk naikkan hb? Sbb saya mmg ada masalah hb low, tp bila pregnant ni lg cpt turun kan.. Saya ada masalah makan iberet/zincofer. Boleh suggest tak pil lain yg sesuai dan apa² cara yg ibu² boleh suggest naikkan hb? Sbb saya makan je makanan yg disarankan utk naikkan hb tp mcm lambat sikit naik nya. Terima kasih.

3 Balas

Nak muntah ke mkn iberet/zincofer? Kalau muntah mkn sblm tidur sis. Saya mkn iberet sblm tidur, nurse suggest mcm tu. Pastu bykkan mkn bayam n jambu batu. Saya haritu hb drop 9.9 kena marah ngan doc. Alhamdulillah mkn iberet sblm tidur, bykkan bayam n jambu batu, hb naik la jugak 11.2 dlm 2minggu

2y ago

saya makan pagi & malam sama je sis. banyak kali cuba tukar waktu makan. Mmg keluar balik selalunya. terima kasih atas cadangan sis ☺️