cara naikkan hb low

nak tanya pengalaman mommies. macam mana naikkan hb masa pregnant ya ? sbb sekarang sy cuma 10.2 je. terima kasih

7 Balas

saya mkan folic acid, air Horlick kosong , bayam , buah oren n daging2😂 sebab masa first check up hb 11 je nurse yg suggest mknan atas tu ... 2nd check up dah naik alhamdulillah 12.+ ... semoga bulan2 seterusnya bacaan cantik 😅

sy mase buka buku hari tu hb cuma 10.5 sahaja , lepas tu sy try minum pati delima gulsan dan setiap pagi sy akan makan ubat ubat yg misi bg dengan air sunquick tanpa gula . alhamdulilah seminggu selepas tu alhamdulilah hb sy naik 12.7

7mo ago

yang paling penting juga , sis kene pantang segala minuman caffeine .

Sama lah. Bulan lepas check 11.4. Pastu ambik darah 15/9, hb 10.4. 2hari lepas check naik 11. Saya usaha makan jgak zincofer hari2 dan makan jgak jambu batu

try jus pati delima gulsan..rmai ckap oke sgt hb cun..sy pon tgh mnum jgk mgu dpn buka buku pink hrap cun jgk lah..hehe

7mo ago

bgus²..try lah..smga hb kita 14 keatas smpai branak🥰

Pagi2 masa perut kosong saya bancuh sunquick kosong sejuk and makan folic acid. G kk pagi tu cun je hb. Cuba try.

7mo ago

kalau gdm boleh ke bancuh sunquick mcm ni jgk?

saya mkn iron folic amway. buka buku 13.5 . bulan ni naik 14.2

Mkn ikn bilis dan hati ayam sis